• Beseda s absolventom Matejom Magátom na tému Umelá inteligencia
          • Beseda s absolventom Matejom Magátom na tému Umelá inteligencia

          • V rámci Dňa otvorených dverí sme otvorili na gymnáziu Cyklus besied s našimi úspešnými absolventmi. Svet informačno-komunikačných technológií a umelej inteligencie nám predstavil náš absolvent gymnázia z roku 2016 Matej Magát, ktorý je momentálne v prvom ročníku magisterského štúdia na  Katedre matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave.

            S našimi žiakmi druhého ročníka gymnázia sa spojil prostredníctvom umelej inteligencie 10. februára 2022. Vstupné zoznámenie s nami zrealizoval pomocou syntetického hlasu v programe Filip, ktorým kompenzuje svoj hendikep (pomalšie tempo reči) aj počas prezentácií na vysokej škole. Maťo nám prezradil, že VŠ odbor si zvolil nielen kvôli láske k informatike, ale aj z dôvodu možnosti pracovať a živiť sa raz cez home-office. Predstavil nám svoju katedru, na ktorej vraj panuje rovnaká rodinná atmosféra, ako u nás; poradil  nám „zlepšovák“, ktorý sám využíva pri obsluhe PC (tlačidlo jedným prstom), pripravil si krátku prednášku na tému umelá inteligencia, odhalil svoj sen - programovať vesmírne rakety. Odpovedal na zvedavé otázky študentov, vysvetlil, že umelá  IQ je preto umelá, lebo nikdy nebude túžiť, nebude zvedavá, nebude spontánna a nestane sa domácim „kutilom“,  že nebezpečnou sa stane iba vtedy, keď jej zadáme nezmyselný príklad, že aj keď sme na ňu odkázaní, nesmieme sa stať od nej závislí.

            Matej nás povzbudil ku kreativite, ktorú on sám venuje vývoju automatického obuváka ponožiek (Maťov nákres vynálezu zverejníme v školskom časopise). A Matejov záverečný odkaz? Umelá inteligencia má ďaleko od toho, aby nahradila človeka a bude len o to inteligentnejšia, o čo my ľudia budeme kreatívnejší.

            Ďakujeme!

             

            PaedDr. Daniela Bauerová

        • Beseda o knihe – MAXIM Chlapec, ktorý prežil
          • Beseda o knihe – MAXIM Chlapec, ktorý prežil

          • Učím sa,

            ako žiť,

            ľudí milovať, nesúdiť.

             

            Učím sa,

            ako žiť,

            ako básňou osud sveta zachrániť.

             

            Učím sa,

            ako prejaviť lásku,

            ako podať do nebies

            moju prihlášku.

             

            (Báseň: Elementárne šťastie - zostručnená, autor: Maxim Kováč)

             

            S autorkou Marietou KováčovouMaximom, hlavným protagonistom knihy, ktorý, mimochodom, pôsobil istý čas aj ako študent nášho gymnázia, sme sa stretli 8. februára 2022 v krásnom prostredí školského exteriéru, aby sme pobesedovali o ich skutočnom, zimomriavky vyvolávajúcom príbehu.

            Žiaci z tried 3.G a 4.G sa v rámci predmetu umenie a kultúra dozvedeli, ako Maxo vo svojich 14-tich rokoch utrpel vážny úraz na lyžovačke, ako pri náraze do stromu upadol do kómy, ako mama komunikovala so synom počas umelého spánku prostredníctvom bazálnej stimulácie, ako sa Maxovi podarilo vrátiť späť do života, ako nečakané utrpenie nepretržite formuje celú rodinu a smeruje k hľadaniu nadčasových existenciálnych hodnôt ľudského života... Dozvedeli sme sa, že v Maxovi po návrate z kómy vytrysklo básnické črevo, a že to boli práve jeho básne, čo inšpirovali mamu k napísaniu celého príbehu v rozpätí neuveriteľných 344 strán!

            Okúsili sme, že Maxo srší neuveriteľným, jemu vlastným zmyslom pre humor, že po úraze už dokonca znova stál na lyžiach a nevzdáva sa sna opäť raz športovať. Ďakujeme za obohacujúce stretnutie a knihu vrelo odporúčame na prečítanie! https://www.pantarhei.sk/338777-maxim-chlapec-ktory-prezil-marieta-kovacova)

        • Naši ABSOLVENTI hovoria za nás!
          • Naši ABSOLVENTI hovoria za nás!

          • Prinášame vám spomienky absolventov našej školy v špeciálnej edícii časopisu Moky 3, ktoré sme zozbierali ku Dňu otvorených dverí ako propagáciu školy.

            Ide o druhé rozšírené vydanie, v ktorom sa k minuloročným deviatim absolventom pridávajú ďalší naši ôsmi vďační absolventi – Matej Magát, Peter Minarech, Peter Novotný, Ivana Pavlakovičová, Tomáš Szabo, Lucia Szolarová, Ján Škabla a Imrich Šteliar.

            Po rokoch zalovia v pamäti a rozpomenú sa na štúdium na Mokrej. Čo ich viedlo k výberu práve našej školy? Aké benefity na našej škole ocenili? Na ktoré obľúbené predmety a učiteľov nezabudli? Utkveli im v spomienkach nejaké pikošky? V každom prípade, dnes sú z nich úspešní ľudia, na ktorých sme právom hrdí. Ďakujeme za úprimné výpovede, ktoré svedčia o tom, že naša škola má čo ponúknuť a dokáže prirásť k srdcu.

            Čítajte a posúďte sami!

            ​​​​​​​Naši absolventi hovoria za nás!

            PaedDr. Daniela Bauerová, koordinátorka školského časopisu Moky 3

        • Olympiáda v nemeckom jazyku - školské a okresné kolo
          • Olympiáda v nemeckom jazyku - školské a okresné kolo

          • Veľmi sa tešíme, že po dlhom čase sa na našej škole podarilo uskutočniť školské kolo olympiády v nemeckom jazyku, ktoré prebehlo na škole ešte v decembri.  Luna Lunáčková z II. G postúpila do okresného kola, ktoré sa kvôli pandemickej situácii konalo formou online testu v januári.

            Luna dosiahla výborné  4. miesto v kategórii 2A v  silnej konkurencii žiakov z bilingválnych gymnázií. Lune gratulujeme  a tešíme sa z jej úspechu!

             

            Katarína Šreinerová

        • Prvé miesto v celoslovenskej súťaži PROSLAVIS získal MOKY
          • Prvé miesto v celoslovenskej súťaži PROSLAVIS získal MOKY

          • V roku 2021 sme  zapojili náš školský časopis MOKY 3 do celoslovenskej súťaže triednych a školských časopisov PROSLAVIS, vyhlasovanej Domom Matice slovenskej v Žiline.

            Časopisy boli hodnotené odbornou porotou  podľa nasledovných kritérií: obsah a zameranie časopisu, štruktúra časopisu, štylizácia textov a pravopis článkov,  vizuálna stránka, grafické spracovanie a napokon reflektovanie školských aktivít a tém rezonujúcich v spoločnosti.

            Dňa 11. januára 2022 nám  pani riaditeľka Domu MS Ing. Katarína Kalanková oznámila radostnú novinu, že z celkového počtu 190 zapojených  časopisov sme vyhrali neuveriteľné 1. miesto!  

            Hoci pandemická situácia zrušila možnosť prebrať si ocenenie osobne na Radnici mesta Žilina, rovnako neprebehne ani tradičné slávnostné vyhodnotenie víťazov/členov redakčných tímov, tešíme sa i morálnemu oceneniu na diaľku, ktoré nás zaväzuje do ďalšej tvorivej práce.

            Vyhodnotenie PRO SLAVIS 2021 (list).pdf

            Vyhodnotenie 22. ročníka celoslovenskej súťaže PRO SLAVIS 2021 – Matica slovenská

             

                                                                                                   PaedDr. Daniela Bauerová, koordinátorka časopisu

        • Novoročný špeciál - čítajte nové číslo časopisu Moky 3!
          • Novoročný špeciál - čítajte nové číslo časopisu Moky 3!

          • Z obsahu vyberáme:

                 Ako by mala vyzerať DOBRÁ ŠKOLA? Má mať priestor v reálnej lokalite alebo vo virtuálnej realite? Aké má mať vízie, priority, hodnoty a pravidlá v roku 2022? Od čoho má upustiť a v čom sa má zmodernizovať? Zozbierali sme množstvo zaujímavých nápadov!

                 Aké výzvy nám prináša rok 2022? Riešime stále iba neriešiteľné celospoločenské otázky, alebo sme sa rozhodli v roku 2022 skôr zamerať na osobné výzvy, ktoré máme možnosť ovplyvniť vlastnými „rukami“, tu a teraz? Zozbierali sme paletu rozličných názorov!

                 Kde sa môžeme vybrať počas dlhých zimných víkendov? Poradíme v obľúbenej rubrike Cestujeme s Mokym po Slovensku.

                 Pridávame zopár autorských vinšov v združenom rýme a zopár novoročných želaní k tomu, pretože, ako sa vraví, opakovane vyslovované priania sa skôr-neskôr splnia! Tak teda, nech sa darí!

                 Na Vaše reakcie netrpezlivo čakáme na adrese casopismoky3@gmail.com. Čítajte nás v printovej podobe na nástenke strednej školy a elektronicky na https://mokrohajska3.edupage.org/a/skolsky-casopis-moky3.

            Príjemné čítanie!

            Novoročné číslo časopisu nájdete Novoročný špeciál 2022 (pdf)

                                                                                                                                        PaedDr. Daniela Bauerová

        • Na detailoch záleží! - Novoročná výstava  umeleckej fotografie Andreja Alenu
          • Na detailoch záleží! - Novoročná výstava  umeleckej fotografie Andreja Alenu

          • V priestoroch našej strednej školy opäť pribudla nová výstava (3)! Tentokrát ide o 13 umeleckých fotografií Andreja Alenu, ktorý sa foteniu detailu v prírode venuje od svojich pätnástich rokov, teda polovicu svojho života. Každému záberu dominuje dynamický prvok, ktorý láka pozornosť diváka: mačka, ukrývajúca sa v jesenných listoch; veverička, hryzkajúca oriešok; motýľ, opeľujúci bodliak či žabka vykúkajúca spod listu... Výstava potrvá 3 mesiace, príďte sa pozrieť a pookriať!

            Zároveň otvárame projekt FOTOŠKOLA, ktorý bude prebiehať v rámci predmetu umenie a kultúra v triede 4.G od 18. januára 2022 každú šiestu vyučovaciu hodinu až do konca februára. Dozviete sa, aký je rozdiel medzi produktovou, reklamnou a umeleckou fotografiou či akú úlohu pri fotení zohráva svetlo, tma, kontrast, ostrosť, zväčšenie a ostatné výrazové prostriedky. Budeme si premietať a spoločne interpretovať ďalšie súbory umeleckých fotografií zo zbierok Andreja Alenu.

            Srdečne vás pozývame, je sa na čo tešiť.

             

                                                                                                                         PaedDr. Daniela Bauerová

        • Návrat do škôl 10. januára 2022
          • Návrat do škôl 10. januára 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci a vážení zamestnanci, 

            od pondelka 10. 1. 2022 sa znovu otvárajú brány školy pre všetkých žiakov na prezenčné vyučovanie.  

            Pandemická situácia je naďalej veľmi vážna v súvislosti s nástupom nového variantu koronavírusu Omikron a preto pokračujeme v režime, ktorý bol zavedený koncom novembra 2021. 

            Prevádzka školy: 

            • rodičov veľmi pekne prosíme o zodpovednú kontrolu zdravotného stavu svojich detí, nevoďte a neposielajte do školy deti, ktoré majú zvýšenú teplotu, kašlú, bolí ich hlava, majú zažívacie problémy, výtok z nosa a pod. ,
            • vstup do školy bude cez hlavný vchod (pri vedení školy), kde bude aj prebiehať aj ranný filter (meranie teploty), 
            • žiadame rodičov, ktorí majú doma samotesty vydané školou, aby pretestovali svoje deti Ag-samotestami a potvrdili výsledok testu na EduPage, 
            • žiadame rodičov, aby potvrdili bezpríznakovosť svojich detí na EduPage (je potrebné potvrdiť aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní vrátane víkendov a sviatkov), 
            • žiaci bez potvrdenia budú umiestnení do izolačnej miestnosti (až do potvrdenia bezpríznakovosti na EduPage), 
            • triedni učitelia skontrolujú informácie o bezpríznakovosti žiakov v pondelok ráno, 
            • parkovanie naďalej mimo areálu Mokrohájskej 3, najlepšie v Tescu, 
            • v prípade, že sa rodič rozhodne ponechať svoje dieťa doma, môže ho ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní
            • MŠ, ŠKD, stravovanie a zberné triedy budú fungovať v štandardnom režime, 
            • rúška sú povinné pre všetkých žiakov (okrem detí v MŠ) a zamestnancov školy, 
            • školské autobusy budú jazdiť podľa štandardného režimu, 
            • internáty na Svrčej a Dúbravskej budú v prevádzke, 
            • návštevy školy inými osobami ako žiaci a zamestnanci musia byť vopred dohodnuté a budú povolené vedením školy len v nevyhnutných prípadoch, 
            • zamestnanci školy budú pretestovaní po príchode na pracovisko. 

            Ďalšie informácie o školskom semafore nájdete na webovej stránke ministerstva školstva Školský semafor / 26.11.2021 (pdf)

            Verím, že nám všetkým záleží na tom, aby sa deti učili prezenčne, preto Vás žiadame o dodržiavanie týchto opatrení. 

            Ďakujeme za spoluprácu. 

        • Projekt Slovenčina na slovíčko so Sibylou Mislovičovou
          • Projekt Slovenčina na slovíčko so Sibylou Mislovičovou

          • Že sú dve očné bielka, ale dva bielky v dvoch vajíčkach; že maily nepreposielame, ale posielame ďalej; že nemáme mať za to, že Vianoce budú na snehu, ale máme mať predpoklad, domnienku či presvedčenie o tom, že Vianoce budú na snehu a mnohé iné jazykovedné dilemy sme riešili počas ostatného týždňa v rámci projektu Slovenčina na slovíčko s triedami SŠ. Naše predvianočné „slovenčinovanie“ sme zavŕšili 15. decembra 2021 besedou so samotnou jazykovedkyňou, autorkou kníh, prekladateľkou, spolutvorkyňou dennej rubriky na vlnách Slovenského Rozhlasu (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/slovencina-na-slovicko), ktorá svoje úsilie venuje propagovaniu nášho materinského jazyka - pani Sibylou Mislovičovou.

            Žiakom z triedy 2.G prezradila, že k originálnemu menu prišla vďaka maminej dobrej kamarátke; že od detstva nepozná, čo je to tréma, že rada spieva, že píše knižky pre deti, že má doma veľkú knižnicu a celoživotnú lásku ku knihám; že prečítala celé povinné stredoškolské čítanie, že jej domácim miláčikom je papagáj, ktorý sa občas ozýval do nášho online rozhovoru. Porozprávala nám o láske k jazykom vo všeobecnosti, o štúdiu na Filozofickej fakulte UK, kde okrem slovenčiny vyštudovala i poľštinu, a že poľština vôbec nie je ľahký jazyk; ďalej nám ozrejmila, v čom spočíva náplň práce v Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra. Diskutovali sme aj o tom, prečo dnešní slovenskí študenti nevenujú aspoň toľko úsilia slovenskému pravopisu, ako anglickej fonetike. Ale predovšetkým sme okúsili veselú náturu tejto zaujímavej osobnosti, pričom kus dobrej nálady prešiel éterom aj na nás!

            A na záver ešte jeden knižný tip pod vianočný stromček - Slovenčina na každý deň od Sibyly Mislovičovej a kolektívu (https://www.martinus.sk/?uItem=837993).

             

                                                                                                                                             PaedDr. Daniela Bauerová

        • Dištančné vzdelávanie - celá škola
          • Dištančné vzdelávanie - celá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci, vážení zamestnanci, 

             

            mnohí z Vás sa nás pýtajú, ako bude prebiehať vyučovanie po rozhodnutí RÚVZ Bratislava zo dňa 10. 12. 2021. 

            RÚVZ Bratislava vydal vyhlášku č. 294/2021, ktorou zrušil vlastnú vyhlášku č. 276/2021 spred týždňa. Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu č. 2020/21911:1-A1810 z 25. novembra 2021 by sme od pondelka 13. 12. 2021 mali učiť prezenčne. Nie však v prípade, keď sa to dozvieme v piatok 10. 12. 2021 v popoludňajších hodinách. 

            Hlavným dôvodom pre nasledujúce rozhodnutie riaditeľa školy je však výskyt ochorenia COVID-19 a podozrenia naň u značného počtu žiakov rôznych tried i viacerých zamestnancov, ktorí boli prítomní na prezenčnom vyučovaní v uplynulom týždni (o čom sme získali informácie v piatok vo večerných hodinách). Niektorí zo zamestnancov, ktorí boli v kontakte s osobami pozitívne testovanými na covid-19, nie sú zaočkovaní a preto musia ostať v karanténe. Bez nich nevieme zaistiť bezproblémový a bezpečný chod školy.  

            Na základe týchto informácií sme sa rozhodli, že NA CELEJ NAŠEJ ŠKOLE bude VYUČOVANIE REALIZOVANÉ DIŠTANČNOU  FORMOU PONDELOK 13. 12. 2021 A UTOROK 14. 12. 2021. 

            Ďalšie informácie Vám poskytneme na základe usmernenia nášho zriaďovateľa a RÚVZ BA. 

            Za prípadné komplikácie sa Vám ospravedlňujeme. 

            Ďakujeme za pochopenie 

             

            RNDr. Ivan Ištok 

        • Hlasujte za náš projekt - hlasovanie prebieha do 13.decembra
          • Hlasujte za náš projekt - hlasovanie prebieha do 13.decembra

          • Vážení rodičia, vážené kolegyne, kolegovia, milí žiaci, 

             touto cestou vás chceme poprosiť o zaslanie vášho hlasu nášmu projektu.  

             Za projekt sa dá hlasovať dvoma spôsobmi. 

            1. Priamo na stránke  Domov - Grant Nadácie Penta (pentagrant.com). Projekt je nutné vyhľadať, zobrazí sa po zadaní názvu do sekcie Názov. Názov nášho projektu je Rozhovory, hry, spoločný voľný čas v škole. 
            2. Prostredníctvom našej facebookovej stránky Spojená škola, Mokrohájska 3, 844 13 Bratislava - Domov | Facebook, na ktorej je projekt zdieľaný, nie je nutné sa prihlasovať, stačí kliknúť na priložený link. 

             Nasledovný postup je v oboch prípadoch totožný. V spodnej časti projektu nájdete modré tlačidlo „Hlasovať za projekt“ – po kliknutí na toto tlačidlo sa vám na obrazovke zobrazí „odovzdaný hlas“ – v pravom dolnom roku je zároveň čierne tlačidlo „Dokončiť hlasovanie“ – po kliknutí na toto tlačidlo budete presmerovaný na stránku, kde zadáte vašu e-mailovú adresu, označíte začiarkavacie políčko a následne môžete odoslať a dokončiť hlasovanie. 

            Za projekt je možné hlasovať do 13. decembra 2021. Prvých 30 projektov s najvyšším počtom hlasov získa požadovanú finančnú podporu do maximálnej výšky grantu na jednu žiadosť

            Za projekt sa dá z jednej mailovej adresy hlasovať iba raz. 

            Prosíme vás, podporte náš projekt a pomôžte nám získať finančné prostriedky na osadenie manipulačných dosiek a revitalizáciu starých vitrín (na 1. stupni ZŠ) a ich úpravu na sedenie pre žiakov.  

             

            Ďakujeme. 

        • 2 stupeň ZŠ, gymnázium a OA pokračujú v dištančnom vzdelávaní
          • 2 stupeň ZŠ, gymnázium a OA pokračujú v dištančnom vzdelávaní

          • Vážení rodičia,

            keďže viacerí ste mali opodstatnené dotazy, že ako je to so školami v Bratislavskom kraji, pre Bratislavský kraj stále platí Vyhláška RÚVZ č. 276 zo dňa 1.12.2021.

            To znamená, že:

            Vyhláška podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. nariaďuje obmedziť nasledovné zariadenia pre deti a mládež v územnom obvode okresov Bratislava I až V, Malacky, Pezinok a Senec zákazom prezenčného vzdelávania:

            • 2. stupeň základných škôl,
            • školy pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, s výnimkou materských škôl a 1. stupňa základných škôl,
            • gymnáziá,
            • stredné odborné školy,
            • školy umeleckého priemyslu,
            • konzervatóriá,
            • prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

            Táto vyhláška nadobúda činnosť 6.12.2021.

             

            Žiaci navštevujúci 2. stupeň ZŠ, gymnázium a OA aj naďalej pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

             

            RNDr. Ivan Ištok

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

          • 3. decembra sa uskutočnila imatrikulácia prvákov na našej škole. Študenti maturitných ročníkov spoločne pripravili krátky program, ktorý vzhľadom na neštandardnú situáciu vysielali prostredníctvom školského rozhlasu.

            Veríme, že sľub, ktorý sa všetci prváci zaviazali plniť, budú skutočne dodržiavať!

            Maturanti 4.G/4.OA

        • Nové číslo školského časopisu - MOKY 3
          • Nové číslo školského časopisu - MOKY 3

          • Pokojný Advent želá redakcia časopisu Moky 3!

             

                 Na ploche 36 strán vám prinášame decembrové vydanie školského  časopisu Moky 3 s podtitulom ADVENT 2021. Je spoločnou redaktorskou prácou žiakov prvého, druhého a tretieho stupňa našej školy. Srdečná vďaka patrí cteným kolegyniam, Dr. Kataríne Šaradinovej, ktorá roky zastrešuje sekciu za cudzie jazyky, tentokrát informuje o Európskom dni jazykov a jej trieda 4.G sa v angličtine zdôveruje s najkrajšou stredoškolskou slávnosťou - Stužkovou; rovnaká vďaka patrí Mgr. Petre Zváčovej, ktorá zachytáva pohľad na našich milých prvostupniarov ich Okienkom a opäť zaznamenáva v ankete originálne výpovede svojich úžasných prípravkárov, ďakujem Mgr. Kataríne Šreinerovej za obohatenie čísla o čítanie v nemčine. Teším sa práci novej zanietenej šéfredaktorky Sofie Olejárovej z 2.G, ktorá si za témy do tohto čísla vyberá kultúruzdravie. Poďakovanie patrí novému redaktorovi Tomášovi z 1.G za ponor do neľahkej ekologickej problematiky i pravidelnému prispievateľovi Martinovi z 3.G za propagáciu prírodných krás malebného Slovenska. Teším sa z úprimnosti výpovede nášho absolventa Bc. Matúša Rovenského, ktorý s láskou spomína na naše gymnaziálne štúdium a prezrádza čo-to o svojom súčasnom vysokoškolskom živote, úspechoch, túžbach, ambíciách a rodinných vianočných tradíciách.

                 Mimochodom, adventné číslo by asi nebolo pravým očakávaním Vianoc bez bohatej Vianočnej prílohy. Nová redaktorka Lea Scarlett z 1.G nám sprostredkúva svoje londýnske Dream Christmas, v duchu závidíme... Pravidelná prispievateľka Veronika z 2.G sa zveruje so svojimi top piatimi darčekmi pod stromček, možno niekoho z vás inšpiruje. Prostorekí prípravkári sa zamýšľajú nad nikdy nezodpovedanou filozofickou otázkou, prečo sa stále a znova tešíme práve na Vianoce (asi najlepšie to vystihuje Davidko: Neviem, prečo sa teším, ale teším sa). Pre porovnanie s prípravkármi sa nad tou istou otázkou pôvodu radosti z Vianoc zamýšľajú aj naši najstarší študenti z 2.SVC -  Samko, Lucka a Diana. Snáď oceníte naše redakčné vianočné tipy na vianočné oblátky, knižku pod stromček či zimnú muzičku pre umocnenie predvianočnej nálady, ktoré spracovali Lucka z 2.SVC, Kika zo 4.G a Danko z 2.OA. A to všetko obohatené o autorské ilustrácie našich šikovných kresliarov zo 6.A – Leoša, Dominiky, Šimona, Bianky a Robka.

            A na záver. Viete, čo budete robiť na Vianoce, keď budete mať 70 rokov? Možno piť pivo a jesť koláče – viac v našej najčítanejšej rubrike Vtipy. Príjemné čítanie!

            Jednotlivé čísla školského časopisu nájdete Školský časopis MOKY3

             

                                                                      PaedDr. Daniela Bauerová, koordinátorka školského časopisu Moky 3

        • Informácie k priebehu vyučovania od 6. 12. 2021
          • Informácie k priebehu vyučovania od 6. 12. 2021

          • Vážení rodičia, 

            ako sme už oznámili, od pondelka 6. 12. 2021 prechádzajú žiaci navštevujúci 2. stupeň ZŠ a stredné školy na dištančnú formu vzdelávania, t. j. žiaci sa budú vzdelávať z domu. 

            Hlavnými komunikačnými prostriedkami medzi vyučujúcimi a žiakmi budú MS Teams, školská stránka EduPage (www.mokrohajska3.edupage.org)  a mailová komunikácia.  

            Vyučovacie hodiny budú prebiehať cez MS Teams. Rozvrh hodín ostáva zachovaný, avšak vyučovanie bude skrátené nasledovne: 

            1. hodina: 8:00 –   8:30 

            2. hodina: 8:40 –   9:10 

            3. hodina: 9:30 – 10:00 

            4. hodina: 10:10 – 10:40 

            5. hodina: 10:50 – 11:20 

            6. hodina: 11:30 – 12:00

            7. hodina: 12:10 – 12:40 

            Rozvrh je zverejnený na webovej stránke školy. 

            Prezenčná výučba na 1. stupni ZŠ bude naďalej prebiehať v štandardnom režime. 

            V prípade, že sa žiak nemôže zo závažných dôvodov zúčastniť vyučovacej hodiny, žiadame, aby sa ospravedlnil dopredu.  

            V prípade, že žiak nemá alebo stratil prihlasovacie údaje do MS Teamsu, oznámte túto skutočnosť na mail skola@mokrohajska3.sk

            Nakoľko v škole sa vyskytli prípady žiakov pozitívne testovaných na Covid-19 (3. B a 7. A trieda), žiadame Vás, aby ste sledovali zdravotný stav svojich detí. 

            Školské autobusy budú premávať  v štandardnom režime.  

            MŠ a ŠKD bude taktiež v štandardnom režime. 

            Ďakujeme za spoluprácu.

        • Prechod na dištančné vyučovanie - II. stupeň ZŠ a stredné školy
          • Prechod na dištančné vyučovanie - II. stupeň ZŠ a stredné školy

          • Vážení rodičia, vážení zamestnanci, milí žiaci, 

            vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu RÚVZ so sídlom v Bratislave vyhláškou č. 276/2021 vydal zákaz prezenčnej formy výučby na druhom stupni základných škôl a na stredných školách v Bratislavskom kraji od 6. decembra 2021. Tento zákaz sa týka aj špeciálnych škôl. 

            Na základe toho prechádzajú žiaci 5. – 9. ročníkov ZŠ, gymnázia a obchodnej akadémie od pondelka 6. decembra 2021 na dištančné vzdelávanie až do odvolania. 

            Materská škola a I. stupeň ZŠ naďalej pokračujú v prezenčnom vyučovaní. 

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva č. 2020/21911:1-A1810 sa uskutočnia vianočné prázdniny od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022. Posledným dňom školského vyučovania je piatok 17. decembra 2021. 

            O ďalších zmenách Vás budeme informovať. 

            Ďakujeme za spoluprácu.