• GYMNÁZIUM v NIVaM-e ku Dňu jazykov
          • GYMNÁZIUM v NIVaM-e ku Dňu jazykov

          • Deň jazykov 2023 sme oslávili vo veľkom štýle - exkurziou študentov nášho gymnázia z tried 2. G, 3. G a 4. G, v sprievode svojich stredoškolských učiteľov jazykov PaedDr. Šaradinovej, Mgr. Šreinerovej a Ing. Kuceka na oddelení hodnotenia a monitorovania vzdelávania odboru podpory formálneho vzdelávania Národného inštitútu vzdelávania a mládeže. Na Žehrianskej č. 9 nás 27. septembra 2023 privítali PaedDr. Lucia Ficová, PhD. a Mgr. Alžbeta Palacková z oddelenia hodnotenia a monitorovania vzdelávania, ktoré nám a venovali takmer tri hodiny svojho vzácneho času. Podrobne nás informovali o poslaní, histórii a víziách tejto jedinečnej inštitúcie, ktorej cieľom je vytvárať normatívne testovacie nástroje pre potreby národných meraní, pričom svoju pozornosť zamerali predovšetkým na špecifiká vytvárania testov pre potreby externej časti maturitnej skúšky. Dozvedeli sme sa, že cieľom externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky je overiť a zhodnotiť tie vedomosti a zručnosti maturantov, ktoré nie je možné overiť v dostatočnej miere v ústnej forme internej časti. Testujú sa zručnosti a kľúčové kompetencie ako počúvanie s porozumením (v cudzích jazykoch), čítanie s porozumením, gramatika v kontexte, schopnosť prezentovať vlastný prejav písomnou formou (v cudzích aj vyučovacích jazykoch). Testy z matematiky preverujú nielen vedomosti a zručnosti žiakov, ale sú zamerané aj na matematickú gramotnosť. Vieme, že NIVaM okrem tvorby testov pracuje aj na možnosti realizovať elektronické testovanie; rovnako pracuje aj na vývoji tzv. kriteriálnych testov. Hostiteľky nás rovnako informovali, prečo je potrebné do testov zaraďovať úlohy veľmi ľahké a rovnako aj veľmi ťažké úlohy. Body v teste sa prideľujú za výsledky a nie postupy. Zlé zaokrúhlenie v matematike vás oberá o bod.  Zaujala aj informácia o tom, že ak sa externá časť maturitnej skúšky alebo písomná forma internej časti maturitnej skúšky uskutočnila v rozpore so školským zákonom, alebo ak sa nedodržala zásada rovnakého zaobchádzania podľa osobitného predpisu, minister školstva vyhlási konanie tejto maturitnej skúšky za neplatné. Rovnako nás zaujalo množstvo bezpečnostných opatrení, ktoré chránia testy pred únikom, napríklad zabezpečený priestor s kamerovým systémom, trezor či ochranné prvky proti falzifikácii. Vedeli ste, že maturitný test, ktorý bude písať cca 45 000 študentov, vidia vo finálnej podobe iba štyria ľudia?

            Zo srdca ďakujeme za prijatie a maturantom prajeme veľa úspechov!

             

                                                                                                                PaedDr. Daniela Bauerová

        • Oznámenie - Športový deň
          • Oznámenie - Športový deň

          • Vážení rodičia,

             

            vo štvrtok 28. 9. 2023 sme pre žiakov navštevujúcich 1. a 2. stupeň ZŠ prichystali športový deň, ktorý organizujeme v spolupráci s Bratislavským spolkom medikov. Športové aktivity budú prebiehať v dopoludňajších hodinách v čase od 10:00 do 12:00 hod.

            Počas prvej vyučovacej hodiny sú žiaci v triedach s vyučujúcimi.

            Presun na miesto konania (promenáda pri River Parku) bude prebiehať nasledovne:

            • žiaci navštevujúci 1. stupeň ZŠ sa presunú objednanými autobusmi,
            • žiaci navštevujúci 2. stupeň ZŠ sa v sprievode triednych učiteľov presunú na miesto konania mestskou hromadnou dopravou.

            Plánovaný odchod zo školy:

            • 1. stupeň ZŠ o 9:30 hod.
            • 2. stupeň ZŠ od 9:00 hod.

            Začíname o 10:00 hod. otvorením športového dňa a spoločnou rozcvičkou. Následne budú žiaci rozdelení na viacero stanovíšť, kde budú realizovať rôzne športové a zábavné aktivity.

            Plánovaný príchod do školy je okolo 12:20 – 12:30 hod.

            Prosíme vás, aby žiaci prišli oblečení do školy v športovom, so sebou nech majú zabalenú desiatu a vodu na zabezpečenie pitného režimu.

            Veríme, že sa žiakom bude dariť a zo športového dňa si prinesú pekné zážitky.

            V prípade, že sa Vám dieťa zdá nachladnuté, choré, alebo si myslíte, že nie je schopné zvládnuť deň vonku, prosíme Vás nechajte dieťa doma, keďže akcie sa zúčastní celá základná škola.

             

            Ďakujeme.

        • Keď  UMENIE zarezáva do tuhého...
          • Keď  UMENIE zarezáva do tuhého...

            • Tá vaša dcéra, nejaká je chudá, nech priberie, nech schudne. Ostrihať! A mohla by sa trochu viacej usmievať. A mala by viac športovať!
            • Viete, že podľa prieskumu EU je až 87 % dievčat a žien smutných???
            • Viete, prečo sa ženy vydávajú v bielom? Lebo väčšina spotrebičov je v bielom.
            • Udrel ma, povedal mi, že som sprostá a facku som si zaslúžila. A ja som len meravo stála pri posteli. Naučila som sa tváriť, že sa nič nedeje.
            • Ja nie som svoja najmilšia osoba. Chcela by som byť rastlina. Rastlina v kochlíku.
            • A nebudem jesť, mne sa páči, že sa strácam z tohto sveta.
            • A nehovor nič o životnom prostredí, lebo muži chcú svoje veľké autá a ty im nemáš čo do toho kecať!
            • Pretože tvoje pocity, to je len hystéria... Koho toto zaujíma???
            • A ja sa už konečne môžem mať rada? Môžem? ... Môžem? ... Môžem? ...

                                                                                                                          (Výťahy z inscenácie Krása nevídaná)

            Niekoľkými cenami odmenená inscenácia, žánrovo zaradená medzi new dráma,  v minimalistickom stvárnení portrétu tzv. Generácie Z (= Zoomers – ľudí, ktorí sú poznačení patologickými vplyvmi Internetu a sociálnych sietí) troma krásnymi mladými dokonalými protagonistkami (ako inak), v réžii Zuzany Fialovej. Nahadzuje a ostro reže do tém, ktorými žije dnešná mládež, ale ktoré nik nerieši... Ostávajú ako otvorený záver... Sebaprijatie, sebapoškodzovanie, tlak spoločnosti na perfekcionalizmus, domáce násilie, ... Odporúčame pozerať iba silným žalúdkom, ideálne 18 plus.

            Ďakujeme za silný umelecký otras v našich študentoch z tried 2.OA, 3.OA, 3.G a 4.G, ktorý sme osobne 26. septembra 2023 prežili; aj že bolo potrebné zopár minút na umelecké trávenie, aj že bolo o čom rozprávať sa po ceste domov. Mimochodom, vďaka patrí p. uč. Capekovej za skvelú exkurziu s odborným výkladom po historickom Starom Meste, ktorú nám sprostredkovala po ceste do/z Divadla P. O. Hviezdoslava i pánu uč. Novotnému za obohacujúci pedagogický sprievod. Bližšie na https://dpoh.sk/generacia-z-krasa-nevidana-inscenacia/

                                                                                                                                             PaedDr. Daniela Bauerová

        • Beh medikov
          • Beh medikov

          • Beh medikov je opäť tu!

            Vraciame sa späť na trať aby sme si všetci športoví nadšenci zabehali a vyzbieranou sumou zo štartovného prispeli na dobrú vec a popritom strávili popoludnie v príjemnej atmosfére.

            Prídi si s nami zašportovať a pomôcť!

            • kedy? 28.9.2023 od 15:00 
            • kde? areál vysokoškolského internátu Družba, Bratislava 
            • koľko sa beží? 5 km

            Na bežcov čaká Starter pack a sprievodné súťaže o množstvo vecných cien, a prvých 100 registrovaných bežcov dostane tričko behu medikov zadarmo!

            Cena štartovného je 7€.

            Celý výťažok zo štartovného bude venovaný Spojenej škole Mokrohájskej 3 pre žiakov s telesným postihnutím.

            Registrovať sa ako jednotlivec môžete tu:

            https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx...

            Registrovať sa ako štafeta môžete tu:

            https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx...

            Aby ti nič neušlo, sleduj našu fanpage na facebooku a na instagrame:Fb: https://www.facebook.com/Behmedikov/Ig: @behmedikov

            Tak neváhaj, či už si medik alebo nie, zavolaj kamošov a príďte podporiť dobrú vec!

            Tešíme sa na Vás!

        • Po stopách Eugena Suchoňa
          • Po stopách Eugena Suchoňa

          • Eugen Suchoň. Národný umelec, jeden zo zakladateľov súčasnej slovenskej hudby, autor slovenskej národnej opery Krútňava, hudobný pedagóg a teoretik. Tento rok by 25. septembra oslávil 115. narodeniny. Rodák z Pezinka, za ktorým sa do jeho rodiska vybrali 14. 9. 2023 žiaci zo 6.A triedy. Majstra sme si uctili pietnou spomienkou na pezinskom cintoríne. Prvých 5 taktov jeho hymnického diela Aká si mi krásna tvorí epitaf na náhrobnom kameni a my sme si na tomto posvätnom mieste skladbu vypočuli.

            Základná umelecká škola Eugena Suchoňa v Pezinku v názve hrdo nesie osobnosť svetového kalibru, no nebolo to tak vždy. Pani riaditeľka Mgr. Zuzana Andelová, DiS.art. nám vyrozprávala, že pán Suchoň, hoc pezinský rodák, sa do názvu mohol dostať až v roku 1995, teda dva roky po smrti. Dozvedeli sme sa najzaujímavejšie čriepky z jeho životopisu, napríklad, ako Eugenova mama zistila, že jej syn má absolútny sluch; ako sa na pieskovisku skamarátil s ďalším slovenským velikánom – dirigentom z Pezinka Ľudovítom Rajterom; že na klavíri korepetoval nemé filmy, premietané v pezinskom a modranskom kine; že mal obrovský výtvarný talent a nebyť hudobníkom, bol by možno výtvarníkom; ale i to, že vyznával kresťanské hodnoty (organoval v pezinských kostoloch), no nie vždy ich mohol v období socializmu slobodne presadzovať vo svojej umeleckej tvorbe...

            Umeleckým zážitkom bola pre nás klavírna interpretácia Suchoňovej Malej ľudovej suity pre deti – Maličká som - z cyklu Obrázky zo Slovenska v podaní pani riaditeľky, ktorú vám prinášame prostredníctvom MP3 nahrávky .Mala_ludova_suita__Malicka_som__klavir_Mgr._Zuzana_Andelova__DiS.art.m4a

            Na záver sme mali možnosť prezrieť si vzácny exponát, nachádzajúci sa v škole – Suchoňov klavír. Hoci jeho naladenie by si vyžadovalo množstvo finančných prostriedkov, táto relikvia má obrovskú historickú hodnotu. Zo srdca ďakujeme pani riaditeľke za vrelé prijatie, pútavé rozprávanie, krásny umelecký zážitok i hodnotný darček v podobe CD – Varila myšička kašičku.

            Vďaka patrí aj školskej asistentke Ingridke a asistentke/dobrovoľníčke Gabike za organizačnú pomoc.

            Súčasťou nášho výletu bola aj návšteva výstavy Hračky Výtvarného odboru ZUŠ, nachádzajúcej sa toho času v Kultúrnom centre Pezinok, teda na mieste, kde stál rodný dom Eugena Suchoňa. Odporúčame urobiť si výlet po stopách Eugena Suchoňa každému kultúrnemu zanietencovi!

             

            PaedDr. Daniela Bauerová

        • Výstava  sôch maturantky Veroniky Bajnóciovej
          • Výstava  sôch maturantky Veroniky Bajnóciovej

          • „Veronika sa narodila ako zdravé dieťa. Vo svojich troch rokoch oslepla. Odvtedy sa učila žiť ako nevidiaca. Pomáhali sme jej tým, že sme jej sprostredkovali svet cez hmat. A tak sme začali tvoriť. Pamätám sa, keď sa ma ako malé dieťa spýtala: Mami, ako urobím dážď? Ako vyzerá blesk?“ Cez hmat spoznáva všetko, čo ju obklopuje. Napriek tomu, že nevidí, má život naplnený zmysluplnou činnosťou, miluje prácu s hlinou, vie háčkovať, pletie prstami vankúše a deky, je majsterkou Slovenska v lukostreľbe v kategórii Nevidiaci... “ (z rozprávania maminy Alice Bajnóciovej)

            V novom školskom roku sme 21. septembra 2023 otvorili v poradí 10. školskú výstavu fotografií sôch našej študentky Veroniky zo 4.G, ktorá je päťnásobnou laureátkou súťaže Radost tvořit v Zlíne v kategórii sochárstvo s podtitulom Človek a čas, prebiehajúcej v rámci Medzinárodného festivalu filmov pre deti a mládež. Jej víťazné súsošie (v ročníku 2023) Stará mama s vnučkou zobrazuje dve generácie, ktoré delí čas, ale spájajú rovnaké genetické dispozície – špicaté brady a veľké nosy. Všetky Veronikine diplomy s Hlavnými cenami vystavujeme vo vstupnej školskej chodbe.

             Pracovať s keramickou hlinou začala Veronika Bajnóciová od prvého ročníka ZŠ, jej prvá soška z plastelíny Jazdec na koni očarila akademickú sochárku Elenu Károvú, že sa jej začala odborne venovať. V tvorivej činnosti pokračovala pod vedením akad. soch. Oľgy Bence. Vyrába sošky, ktoré majú dušu. Obľúbeným motívom je kôň v rôznych podobách. Výstava sa nachádza v priestoroch chodby pred sekretariátom školy a potrvá do konca novembra.

            Ďakujeme za účasť Veronikinej mamine Alici Bajnóciovej, ktorá je dcérinými očami; maliarke Elene Galbavej, ktorá Veronike podarovala autorský trojrozmerný obraz Z fantázie (a Veronika, na oplátku, vyrobila maliarke spomienkovú sošku ruže s podšálkou); pánu zástupcovi pre SŠ Mgr. Andrejovi Lackovičovi za priazeň, spolužiakom zo 4.G triedy, špeciálne Sofii a Lune za veršíky z avantgardnej poézie a pánu školníkovi Edmárovi za inštaláciu výstavy.     

             

                                                                                                                                          PaedDr. Daniela Bauerová

        • Pozvánka na triedne aktívy ZRŠ
          • Pozvánka na triedne aktívy ZRŠ

          • ​Vážení rodičia,

            pozývame Vás na triedne aktívy ZRŠ, ktoré sa budú konať dňa 20. septembra 2023 (streda) v čase od 16:15 hod. do 17:00 hod. v kmeňových triedach.

            Po skončení triednych aktívov o 17.00 hod. sa budú konať voľby zástupcov do Rady školy za 1. stupeň ZŠ a strednú školu.

             

            Tešíme sa na Vás.

            Zoznam tried a vyučujúcich

        • Informácia o voľbe členov Rady školy
          • Informácia o voľbe členov Rady školy

          • Vážení rodičia detí a žiakov MŠ a prvého stupňa ZŠ a žiakov stredných škôl,

             

            dovoľujem si vás informovať, že v súčasnosti nemáte svojho zástupcu v Rade školy, ktorá na našej škole funguje ako jeden z orgánov školskej samosprávy (mandát Vašich doterajších zástupkýň zanikol vzhľadom na skutočnosť, že ich deti prestali byť žiakmi školy).

            Kandidovať za zástupcu rodičov do rady školy môže každý rodič, ktorého dieťa je žiakom príslušného stupňa školy.

            Doplňovacie voľby člena rady školy sa uskutočnia osobným a tajným hlasovaním rodičov dňa 20. septembra 2023 v čase od 17:00 hod.

            Volebná miestnosť

            1. pre rodičov žiakov materskej školy a prvého stupňa základnej školy bude zriadená v herni ŠKD na prízemí.
            2. pre rodičov žiakov stredných škôl (gymnázium a obchodná akadémia) bude zriadená v zborovni školy na prízemí.

            Pre platnosť voľby je nevyhnutné, aby sa na nej zúčastnili rodičia nadpolovičnej väčšiny žiakov príslušného stupňa školy (hlasovať môže len jeden rodič konkrétneho žiaka), preto Vás prosíme, aby ste sa volieb zúčastnili. V prípade nesplnenia podmienky nadpolovičnej väčšiny sa voľby musia opakovať.

            Základné informácie o rade školy nájdete SPOJENÁ ŠKOLA (edupage.org)

            Ak máte záujem kandidovať na pozíciu člena rady školy z radov rodičov, pošlite prosím, správu do 20. septembra 2023 na e-mailovú adresu p. Novotného, predsedu rady školy(novotny@mokrohajska3.sk) alebo ohláste svoju kandidatúru na volebnom zhromaždení.

             

            Vopred ďakujeme za Vašu účasť a spoluprácu.

             

            S úctou

             

            RNDr. Ivan Ištok

        • Informácie k projektu Digitálny žiak
          • Informácie k projektu Digitálny žiak

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov základných škôl a žiakov prvých ročníkov stredných škôl a stredných odborných škôl, študujúcich v SR. 

            Nárok na príspevok na zakúpenie digitálneho zariadenia vo výške 350,-- Eur  má žiak, ak patrí aspoň do jednej zo 4 skupín oprávnených žiadateľov.

            Vašou úlohou je iba vyplniť registráciu. V prípade, že je študent plnoletý (18 rokov) registrovať sa môže aj sám.

            informácie k projektu Digitálny žiak a konkrétne podmienky projektu nájdete na Digitálny žiak (digitalnyziak.sk).

        • Dôležité informácie pre rodičov a žiakov k začiatku školského roku 2023/2024
          • Dôležité informácie pre rodičov a žiakov k začiatku školského roku 2023/2024

          • Nástup žiakov do školy je 4. septembra 2023 (pondelok) o 7:45 hod. 

            Prevádzka materskej školy je zabezpečená od 4. septembra 2023 v čase  od 7:00 do 16:00 hod.

            Prevádzka školského klubu detí "Mokrohájčik" je zabezpečená od 4. septembra 2023 v štandardnom režime,  ráno v čase od 7:00 do 7:45 hod. a poobede v čase od 11:30 do 17:00 hod.

            Žiaci sa zhromaždia vo svojich triedach podľa označenia tried.

            O 8:00 hod. zaznie prvé zvonenie v novom školskom roku 2023/2024.

            O 8:30 hod. slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 (zaznie štátna hymna SR a príhovor riaditeľa školy).

            Žiaci dostanú od svojich triednych učiteľov všetky potrebné informácie k novému školskému roku.

             

            Informácie k vyučovaniu v prvom vyučovacom týždni, t.j. 4. 9. -  8. 9. 2023

            4. 9. - 6. 9. 2023 - žiaci sú vo svojich triedach s triednymi učiteľmi – vybavovanie triednej agendy.

            • Žiaci navštevujúci 1. stupeň základnej školy končia vyučovanie po 4. vyučovacej hodine.
            • Žiaci navštevujúci 2. stupeň základnej školy a žiaci navštevujúci strednú školu končia vyučovanie po 5. vyučovacej hodine.

            Od 7. 9. 2023 prebieha vyučovanie podľa platného rozvrhu.

            Asistenčná služba (zberné triedy) prebieha v štandardnom režime.

            Obedy sa budú vydávať nasledovne:

            • pre deti a žiakov navštevujúcich MŠ a 1. stupeň ZŠ od 4. 9. 2023,
            • 2. stupeň ZŠ a stredná škola od 6. 9. 2023.

            Informácie o stravovacom systéme žiakov nájdete TU.

            Noví záujemcovia o prepravu školskými autobusmi dostanú všetky potrebné informácie v priebehu prvého septembrového týždňa.

            Zoznam potrebných učebných pomôcok pre žiakov navštevujúcich 1. stupeň ZŠ sa dozviete počas prvého vyučovacieho týždňa od triednych učiteľov.

            Zoznam potrebných učebných pomôcok pre žiakov navštevujúcich 2. stupeň ZŠ sa dozviete počas prvého vyučovacieho týždňa od učiteľov jednotlivých predmetov.

            Zoznam potrebných učebných pomôcok pre žiakov navštevujúcich SŠ sa dozviete počas prvého vyučovacieho týždňa od učiteľov jednotlivých predmetov.

            Prihlasovacie údaje do užívateľského konta školského webu pre nových žiakov dostanete od triednych učiteľov (vrátane deti v MŠ).

            Všetky ostatné potrebné informácie ktoré pravidelne aktualizujeme nájdete na školskom webe SPOJENÁ ŠKOLA (edupage.org).

            Všetky potrebné kontakty na nás nájdete TU.

             

            Tešíme sa na Vás!

        • Vyšlo nové číslo školského časopisu MOKY 3 – AUGUST ´23
          • Vyšlo nové číslo školského časopisu MOKY 3 – AUGUST ´23

          • Z redakcie Vám prajeme úspešný štart do nového školského roka 2023/24! Pripravili sme pre vás prvé číslo, ktoré sa na ploche 24 strán nesie v prázdninovom light summer funny štýle.

            Redaktori z radov študentov i pedagógov mapujú krížom-krážom letné sviatky, výlety, kultúrne podujatia či zaujímavé rozhovory. Na filmový festival v Cannes nás zobrala Izabela Kliská z 2.EOOS, do jadrovej elektrárne Zwentendorf Matej Šabík zo 4.G. O zážitkoch z tábora pre hendikepovaných vTerchovej čítajte v článku Kiky Froncovej z 2.SVC; Sofia Olejárová zo 4.G nás zobrala do Zámku Šimák Pezinok a Tomáš Netri z 3.G do Zvolena. Bohatý mišmaš aktivít prvého stupňa spracovala Dr. Valéria Stašiaková, fotokoláž za materskú školu Mgr. Eva Gnothová. Kultúrne tipy zo sveta umenia, divadla, filmu či literatúry ponúkajú Veronika Bajnóciová zo 4.G, Denisa Jamrichová z 3.OA, Matej Richter zo 4.OA a Ondrej Kabát zo 4.G v rubrike Kultúrne leto. Ak ste zvedaví, aké odkazy nám zanechali žiaci končiacich ročníkov – naši štvrtáci, deviataci a maturanti z obchodnej akadémie, gymnázia a pomaturitného štúdia – čítajte od strany osemnásť. Úryvok s nádychom letnej romantiky súťažnej poviedky Veroniky Bajnóciovej zverejňujeme v rubrike Kopla ma múza. 

            Príjemné čítanie!

             

            MOKY_august 2023

                                                                                          Daniela Bauerová, koordinátorka školského časopisu      

             

        • Sokoliari
          • Sokoliari

          • Vo štvrtok 29. 6. 2023 sme na záver školského roka zažili ešte jedno pekné stretnutie - vystúpenie sokoliarskej skupiny Falconarii. Dozvedeli sme sa zaujímavosti zo života nočných a denných dravcov z našej prírody i zo zahraničia. Predviedli sa nám vo svojej kráse, videli sme ich skvelý let, mohli sme sa ich dotknúť aj sa s nimi odfotiť.

            Veľmi pekne ďakujeme skupine Falconarrii za ich pútavý program.

                                                                             Mgr. Mária Žáková

        • Krásne leto z RÁDIA ROKO!
          • Krásne leto z RÁDIA ROKO!

          • V letnom vydaní (19.) školského podcastu žiakov školy cestujeme na výlet do Zvolena. Prezradíme, prečo sa oplatí na potulkách po Slovensku zablúdiť práve do tohto malebného mesta a dáme niekoľko tipov na zaujímavé miesta. Ponúkneme reportáž s našimi študentmi, ktorí uspeli v rétorickej súťaži Štúrov Zvolen.

            Playliste zahráme letný hit Žijeme len raz (Ego & Robert Burian) a tematickú pieseň Niže Zvolena v podaní Ľudovíta Kašubu.

            Celý tvorivý tím v zložení Barbora Bábiková 8.A, Alžbeta Novotná z 9.B, Tomáš Netri z 2.G, absolvent základnej školy Tomáš Farkas, plus náš šikovný pán technik Štefan Kaľavský vám praje príjemné počúvanie!

             

            PaedDr. Daniela Bauerová

        • Hranolkový deň v 3.A triede
          • Hranolkový deň v 3.A triede

          • Pred koncom školského roka sme si mohli zamaškrtiť na vlastnoručne pripravených hranolkách v 3.A. S kečupom chutili vynikajúco!!!

            PaedDr. Valéria Stašiaková

        • Návšteva ZOO
          • Návšteva ZOO

          • 28.júna sa žiaci 3.A a 3.B triedy so svojimi pani učiteľkami zúčastnili triedneho výletu – návštevy ZOO. Okrem prehliadky mnohých zvierat sa žiaci stihli „vyblázniť“ na detskom ihrisku a zakúpiť si malé suveníry. K vydarenej akcii prispelo i vynikajúce počasie. V ZOO sa všetkým páčilo, určite si jej návštevu zopakujeme i v budúcnosti.

            PaedDr. Valéria Stašiaková

        • Výlet na Partizánsku lúku
          • Výlet na Partizánsku lúku

          • Dňa 27.6. 2023 sa žiaci Prípravného a 2. ročníka ZŠ vybrali na výlet na Partizánsku lúku. Počasie im prialo, bolo síce zamračené, ale bolo príjemne, žiadne horúčavy. Na Partizánskej lúke boli ako prví, takže si mohli nerušene vyskúšať všetky hojdačky, preliezky, šmýkačky. Zahrali sa s loptami a už ich zlákala chutná desiata. Zanedlho sa okolie zaplnilo množstvom detí, ktoré si rovnako prišli užiť predprázdninový čas. Deti spolu s pani učiteľkami Addovou a Frindrichovou a pani asistentkami Buchholzerovou, Rakicovou a Režňákovou, podnikli okružnú cestu okolo celej lúky. Pristavili sa pri rybníku, kde pozorovali kačky aj ryby, ktoré síce nebolo dobre vidieť, ale keď im hodili kúsky žemle, hneď sa na to vrhli. Pri návrate ich prekvapili veľké dažďové kvapky, dážď sa však nespustil a tak sa všetci vrátili suchí a v poriadku. Výlet sa všetkým veľmi páčil, veď spolu prešli niekoľko tisíc krokov.

            Za výletníkov p.uč. Marta Frindrichová